Saturday, March 5, 2011

Sup Kundur



Sesekali layan sup le plak .. huhuhuhu .. sonang yo plak tu .. isk isk isk


* Bahan-bahan : 


  • 1.5 Liter Air
  • 500g Tulang Ayam
  • 100g Bawang Besar
  • 500g Kundur
  • 5 Biji Kurma Merah
  • 20g Kekapis
  • 1 sudu Besar Serbuk Pati Ayam


* Cara Penyediaannya : -

1. Didihkan tulang ayam dan bawang besar dalam air, kemudian renehkan lebih kurang 30 minit.
2. Singkirkan tulang ayam dan bawang besar.masukkan kurma merah, kundur dan kekapis.
3.Kukus sup dengan api yang perlahan selama 1 jam.
4. Taburkan serbuk pati ayam dan hidangkan ketika masih panas.

0 comments:

Comment here

 

Disclaimer

Segala terbitan, rencana, artikel, gambar, rujukan, info, sketsa dan segala bentuk material lain adalah hanya sebagai bahan yang wa kumpul, salin, baca, dengar, tonton samada dari media internet ataupun televisyen dengan bertujuan untuk disimpan sebagai rujukan sendiri dan bukan bersifat komersial .

Wa berlepas diri dari pertanggungjawaban diatas segala maklumat, pandangan , coretan, kritikan dan ketepatan fakta yang mana benar sewaktu ia diterbitkan .. Pembaca adalah dinasihatkan untuk mendapatkan rujukan lain sekiranya terdapat percanggahan yang meragukan .. harap maklum .. adios .. Karmic Luv Ye Oll ~!!

Sembang Sampai Lebam

FeedCount

Facebook Page

Statistik

Followers

| Karmic's © 2011. All Rights Reserved | Template Style by Karmic | Design by Planet Gedobah | Back To Top |