Monday, July 30, 2012

Canggih : Sejadah Yang Akan Bercahaya Apabila Kedudukan Tepat Menghala Kiblat

0 comments


Ini satu teknologi yang wow dan sangat penting bagi kegunaan ummat Islam diseluruh dunia. Sejadah ini dilengkapi dengan gadget untuk mengesan kedudukan Kiblat secara tepat dan akan hanya bercahaya apabila kedudukannya diletakkan dengan betul. Satu indikator yang memudahkan kita untuk mendirikan solat walau dimana mana jua .. yiieehaaaa ..


Nota: Sejadah ini dilengkapi dengan pengesan magnetik yang tidak berbeza dengan kompas yang sedia ada sekarang ini dalam menentukan arah kiblat. Cuma sebagaimana kompas, wa tak pasti samada medan magnetiknya juga akan terpengaruh dengan tarikan bahan bahan bermagnet yang ada disekitarnya.

Makan Makan Di Awangan .. Ada Bran ???

0 comments


Perghh .. Xtreme banget ni, macam macam le idea mat saleh ni dalam bab mencari kelainan.. cenggini pon ada .. huhuhu

Perkhidmatan ini disediakan di 36 bandar termasuk di Amsterdam, Paris, Barcelona, Madrid, Budapest, Brussel dan banyak lagi bandar bandar besar  disekitar Eropah. Menyediakan tempat duduk untuk 22 orang disamping 4 orang pelayan tidak termasuk satu lagi pelantar berasingan untuk hidangan muzik sambil menikmati makanan .. perghhh..

Chef akan mula menyediakan makanan diketinggian 50meter sambil peserta boleh menikmati pemandangan 360darjah dari kerusi yang boleh berpusing. Syarikat penyedia perkhimatan menjamin 100% jaminan untuk aspek peralatan keselamatan yang dikeluarkan mengikut piawaian keselamatan Jerman.

Nota : Wa tak pasti samada best ke idak untuk menikmati makanan dalam keadaan 'thrill' macam ni, tapi apa yang pasti, makanan yang masuk sama kadar je dengan isi perut yang nak terkeluar .. gayat weyh .. kah kah kah kah

 

Disclaimer

Segala terbitan, rencana, artikel, gambar, rujukan, info, sketsa dan segala bentuk material lain adalah hanya sebagai bahan yang wa kumpul, salin, baca, dengar, tonton samada dari media internet ataupun televisyen dengan bertujuan untuk disimpan sebagai rujukan sendiri dan bukan bersifat komersial .

Wa berlepas diri dari pertanggungjawaban diatas segala maklumat, pandangan , coretan, kritikan dan ketepatan fakta yang mana benar sewaktu ia diterbitkan .. Pembaca adalah dinasihatkan untuk mendapatkan rujukan lain sekiranya terdapat percanggahan yang meragukan .. harap maklum .. adios .. Karmic Luv Ye Oll ~!!

Sembang Sampai Lebam

FeedCount

Facebook Page

Statistik

Followers

| Karmic's © 2011. All Rights Reserved | Template Style by Karmic | Design by Planet Gedobah | Back To Top |