Monday, July 23, 2012

Roti John Dalam Cara Yang Paling Sempoi



Kalo luorang suka makan roti john, ni lah cara yang paling simple untuk buat sendiri dan dalam masa yang sama dapat menjimatkan 4 ringgit luorang setiap hari.. itu pon kalo luorang jenis senaraikan roti john ni sebagai menu wajib tetiap kali singgah ke bazar Ramadhan. Kalo idak pon .. layan je la buat sendiri ..


BAHAN – BAHAN :

  1. roti john - selalunya luorang kena beli kat kedai supply burger atau kat agen Ramly, kengkadang kat supermarket pon ada gak, size nya terpulang kat luorang, ada pendek ada panjang .. terserah
  2. 2 biji telur
  3. 30 gram daging cincang
  4. sedikit mayonis
  5. sedikit sos cili 
  6. 1/2 biji bawang besar  - dihiris


CARA MEMBUAT :

  • Keratkan roti john tu menjadi dua bahagian .. takkan tak pernah nengok kot ..
  • Pecahkan telur keatas kuali leper dan tabur daging cincang serta bawang besar diatasnya
  • Ambil roti dan letakkan diatas telur, apabila dah masak terbalikkan roti 
  • Akhir sekali letakkan sos cili serta mayonis .. apitkan 2 roti menjadi satu


Oret .. sonang baitu .. ada macam macam resepi orang nak bagi up rasa best roti john ni .. tapi pelan pelan kayuh aaa .. yang ni paling mudah .. sok sok kalo luorang dah pandai dan boleh upgrade kasi lagi power .. jangan lupa ajar wa plak .. kah kah kah kah kah

0 comments:

Comment here

 

Disclaimer

Segala terbitan, rencana, artikel, gambar, rujukan, info, sketsa dan segala bentuk material lain adalah hanya sebagai bahan yang wa kumpul, salin, baca, dengar, tonton samada dari media internet ataupun televisyen dengan bertujuan untuk disimpan sebagai rujukan sendiri dan bukan bersifat komersial .

Wa berlepas diri dari pertanggungjawaban diatas segala maklumat, pandangan , coretan, kritikan dan ketepatan fakta yang mana benar sewaktu ia diterbitkan .. Pembaca adalah dinasihatkan untuk mendapatkan rujukan lain sekiranya terdapat percanggahan yang meragukan .. harap maklum .. adios .. Karmic Luv Ye Oll ~!!

Sembang Sampai Lebam

FeedCount

Facebook Page

Statistik

Followers

| Karmic's © 2011. All Rights Reserved | Template Style by Karmic | Design by Planet Gedobah | Back To Top |