Resepi melantun dari Chef Arm |
»» Bahan-bahan ««
- 1 Kuntum Bunga Kantan ( Dihiris )
- 6 Tangkai Daun Kesum ( Dihiris )
- 6 Biji Cili Padi Merah ( Dihiris )
- 100g Udang Segar
- 100g Sotong ( Dipotong Gelang )
- 3 Batang Filamen Ketam ( dipotong )
- 2 Biji Yee Mee
- 1 Sudu Besar Serbuk pati Ayam
- 4 Sudu Besar Minyak Masak
- Didihkan air, masukkan yee mee. Toskan selepas 2 minit.Ketepikan.
- Panaskan minyak, masukkan udang, sotong, filamen ketam dan perencah pati ayam, gaul sebati.
- Masukkan yee mee, bunga kantan, daun kesum & cili padi kemudian digaul sebati.
- Sedia untuk dinikmati... yiehaaa
aik .. gitu je ? punya le simple .. luorang rasa susah ke nak buat ni ? tak cuba mana nak tau ..tapi kalo susah gak.. baik luowang amik RM10 .. gi kedai makan ..takyah pening pening.. abih cerita .. huhuhu ..
In the mean time .. wa nak ucap terima kasih bebanyak kat Chef Arm kerana menyumbangkan resepi ni .. err.. lepas tu di "sumbang" kan plak oleh wa .. kih kih kih ... apa apa pon .. terima kasih daun keladi atas sharing .. esok esok boleh update lagi .. hiks hiks hiks.. adios .. ~!!
0 comments: