Resepi Chef Arm untuk kali ni .. perghhh .. nengok je dah takleh tahan .. calo betey ..
Bahan-bahan : -
12 Ketul Kepak Ayam
2 Sudu Besar Madu Lebah
* Bahan-bahan Perap : -
1 Sudu Besar Yogurt asli Rendah Lemak
1 Sudu Kecil serbuk Lada Hitam
1 Sudu Teh Serbuk Pati Ayam
2 Sudu Besar Minyak Jagung
* Cara Penyediaannya : -
1. Potong kepak ayam kepada dua bahagian, drummet & hujung kepak.
2. potong sekeliling tulang drummet dengan pisau yang tajam.
3. Tarik kulit & isi drummet sehingga meliputi hujung tulang.
4. Masukkan drummet & kesemua bahan-bahan perapan ke dalam mangkuk dan gaul hingga sebati.
5. Panaskan ketuhar pada 180 darjah c.
6. Susunkan drummet di atas dulang pembakar yang beralas lalu dibakar selama 20 minit.
7. Sapukan drummet dengan madu dn dibakar lagi selama 5 minit.
8. Sejukkan sebentar, kemudian bungkus hujung tulang ayam dengan aluminium dan hidangkan.
Topik Berkaitan: Chef Arm,
Resepi
0 comments: