Tuesday, February 22, 2011

Drummet Istimewa Bermadu



Resepi Chef Arm untuk kali ni .. perghhh .. nengok je dah takleh tahan .. calo betey ..


Bahan-bahan : -

12 Ketul Kepak Ayam
2 Sudu Besar Madu Lebah


* Bahan-bahan Perap : -

1 Sudu Besar Yogurt asli Rendah Lemak
1 Sudu Kecil serbuk Lada Hitam
1 Sudu Teh Serbuk Pati Ayam
2 Sudu Besar Minyak Jagung

* Cara Penyediaannya : -

1. Potong kepak ayam kepada dua bahagian, drummet & hujung kepak.
2. potong sekeliling tulang drummet dengan pisau yang tajam.
3. Tarik kulit & isi drummet sehingga meliputi hujung tulang.
4. Masukkan drummet & kesemua bahan-bahan perapan ke dalam mangkuk dan gaul hingga sebati.
5. Panaskan ketuhar pada 180 darjah c.
6. Susunkan drummet di atas dulang pembakar yang beralas lalu dibakar selama 20 minit.
7. Sapukan drummet dengan madu dn dibakar lagi selama 5 minit.
8. Sejukkan sebentar, kemudian bungkus hujung tulang ayam dengan aluminium dan hidangkan.

0 comments:

Comment here

 

Disclaimer

Segala terbitan, rencana, artikel, gambar, rujukan, info, sketsa dan segala bentuk material lain adalah hanya sebagai bahan yang wa kumpul, salin, baca, dengar, tonton samada dari media internet ataupun televisyen dengan bertujuan untuk disimpan sebagai rujukan sendiri dan bukan bersifat komersial .

Wa berlepas diri dari pertanggungjawaban diatas segala maklumat, pandangan , coretan, kritikan dan ketepatan fakta yang mana benar sewaktu ia diterbitkan .. Pembaca adalah dinasihatkan untuk mendapatkan rujukan lain sekiranya terdapat percanggahan yang meragukan .. harap maklum .. adios .. Karmic Luv Ye Oll ~!!

Sembang Sampai Lebam

FeedCount

Facebook Page

Statistik

Followers

| Karmic's © 2011. All Rights Reserved | Template Style by Karmic | Design by Planet Gedobah | Back To Top |