Friday, December 17, 2010

Lilin Mahal Tak Masuk Akal



Biarku menjadi lilin .. memberikan cahaya .. perghh .. tu lagu lama . Sape cakap lilin takde harga ? sape cakap ? huhuhu .. selalu lilin jadi perumpaaan untuk menggantikan lampu minyak tanah ngan lampu neon .. ceh .. downgraded .. kalo luorang time romantik .. pandai le plak nak 'candle light dinner' uuuu .. tak malu .

OK straight ahead , lilin dan jadi punca lampu untuk menerangi kegelapan malam (apsal ayat wa dah jadi melankolik plak ni) sejak beribu ribu tahun yang lalu. Sampai ke hari ni lilin masih diperlukan .. dan didatangkan dalam perlbagai bentuk dan rupa, warna dan aroma .. tak le macam yang dalam kotak itam yg selalu kita beli sebungkus RM1.80 sen tu .. tu pon buat standby emergency je kalo letrik kena potong ... atau time gangguan bekalan .. kih kih kih.

Tau kah luorang .. 'Ultimate Luxury Candle' yang dikeluarkan oleh Luxury Soy Candles adalah yang termahal yang pernah dihasilkan dalam dunia perlilinan (ada ke ayat ni?)  . Didatangkan ngan pakej wangiannya Champagne Noir Soy, lilitan rantai intan berlian disekelilingnya yang direka oleh Bucci Jewelery & Design yang mana diadunkan antara Berlian G Color 2.23karat dengan Brilliant Diamod 38karat .. dan dipasang pada Emas Putih 14karat.

Lilin ini plak dibungkus dalam kotak hitam yang di lilit ngan reben satin .. kalo luorang rasa nak beli .. atau terasa memang nak sesaje buang duit .. luorang boleh le google cari nama lilin ni .. harganya pon sekadar USD5 ribu je satu .. keh keh keh 

* apa ke hal nya lilin ngan diamond tu ? membantu pembakaran ke ? kah kah kah ... bih tu kalo lilin tu dah abih .. boleh pulangkan balik ke diamond tu ? refund ... hadoih .. memacam cara nak  buang duit .. beli yg biasa je udah .. yg penting kegunaan dia .. beli memahal masa nak buat makan malam pon .. tapi kalo sowang ke timur sowang ke barat ... baik tah yah .

0 comments:

Comment here

 

Disclaimer

Segala terbitan, rencana, artikel, gambar, rujukan, info, sketsa dan segala bentuk material lain adalah hanya sebagai bahan yang wa kumpul, salin, baca, dengar, tonton samada dari media internet ataupun televisyen dengan bertujuan untuk disimpan sebagai rujukan sendiri dan bukan bersifat komersial .

Wa berlepas diri dari pertanggungjawaban diatas segala maklumat, pandangan , coretan, kritikan dan ketepatan fakta yang mana benar sewaktu ia diterbitkan .. Pembaca adalah dinasihatkan untuk mendapatkan rujukan lain sekiranya terdapat percanggahan yang meragukan .. harap maklum .. adios .. Karmic Luv Ye Oll ~!!

Sembang Sampai Lebam

FeedCount

Facebook Page

Statistik

Followers

| Karmic's © 2011. All Rights Reserved | Template Style by Karmic | Design by Planet Gedobah | Back To Top |