Wednesday, December 22, 2010

Pengat Pisang



perghh .. pengat .. sendiri mau ingat .. chaiyok chaiyok ..


☺ Bahan Bahan ☺

  • 300g Pisang Raja ( Dipotong Kecil )
  • 250ml Santan
  • 1 Keping Gula Melaka
  • 2 Helai Daun Pandan
  • 3 Cawan Air
  • 1 Sudu Besar Sagu
  • 1 Sudu Teh Garam
  • 3 Sudu Besar Gula Halus

☻ Cara Penyediaannya ☻

  1. Masak gula melaka, daun pandan dengan air hingga gula larut.
  2. Masukkan pisang dan santan.Biarkan sebentar dan kemudian baru masukkan sagu dan garam.
  3. Masak hingga sagu kembang.
  4. Akhir sekali baru masukkan gula halus, gaul dan siap untuk dihidangkan.
setel .. sonang yo nampak eh .. buek totap maleh .. keh keh keh 

0 comments:

Comment here

 

Disclaimer

Segala terbitan, rencana, artikel, gambar, rujukan, info, sketsa dan segala bentuk material lain adalah hanya sebagai bahan yang wa kumpul, salin, baca, dengar, tonton samada dari media internet ataupun televisyen dengan bertujuan untuk disimpan sebagai rujukan sendiri dan bukan bersifat komersial .

Wa berlepas diri dari pertanggungjawaban diatas segala maklumat, pandangan , coretan, kritikan dan ketepatan fakta yang mana benar sewaktu ia diterbitkan .. Pembaca adalah dinasihatkan untuk mendapatkan rujukan lain sekiranya terdapat percanggahan yang meragukan .. harap maklum .. adios .. Karmic Luv Ye Oll ~!!

Sembang Sampai Lebam

FeedCount

Facebook Page

Statistik

Followers

| Karmic's © 2011. All Rights Reserved | Template Style by Karmic | Design by Planet Gedobah | Back To Top |